Nieuwe Europese achtbanen om naar uit te kijken in 2020

Het is waarschijnlijk nog te vroeg om een volledig overzicht te geven.
In vergelijking met 2019 zijn er nog maar de helft van het gemiddeld aantal nieuwe achtbanen aangekondigd. Toch kijken we als pretparkfans al uit naar tal van rollercoasters in binnen- en buitenland… en hopelijk komen er daar later nog bij! In dit artikel geven we je alvast een overzicht van de achtbanen waar wij naar uitkijken.

Benelux

In de Benelux mogen we over het algemeen niet klagen over de ‘achtbaandichtheid’ of het aantal achtbanen per inwoner. Met ongeveer 4,2 achtbanen per miljoen inwoners scoren we al boven het Europees gemiddelde van 2,7 en ook in 2020 zal het aantal achtbanen stijgen.

In Nederland worden er achtbanen gebouwd in Efteling, Julianatoren en Speelpark Oud Valkeveen, maar de enige noemenswaardige achtbaan van de Benelux komt naar het Belgische Bellewaerde.

Maar liefst 7,5 miljoen euro wordt geïnvesteerd in een nieuwe familiale achtbaan van 17 meter hoog die zal geplaatst worden in het Canadese themagebied. Het is momenteel nog niet geheel duidelijk of er een lancering in de achtbaan gaat zitten. Wel is een ‘spike’ te zien op het einde van de rit, waardoor het parcours onvermijdbaar ook een stukje achteruit zal afgelegd worden.

Duitsland

De hamvraag: zal Phantasialand F.L.Y. openen in 2020? F.L.Y is een flying coaster, een achtbaan waarbij je op je buik ligt in de trein, en is niet alleen de langste, maar ook nog eens de enige met een lancering in de wereld. Wat onderzoek leert ons dan dat F.L.Y. minstens 1.125 meter lang moet worden. Samen met de achtbaan opent een nieuw capsulehotel en themagebied Rookburgh. Het wordt de zevende achtbaan van het park.

Een beetje verder in Duitsland, niet ver van Stuttgart opent Erlebnispark Tripsdrill een nieuw gebied met maar liefst 2 achtbanen die langs en door elkaar gaan lopen. Vooral de grootste is er eentje om naar uit te kijken want het betreft de eerste ‘suspended thrill coaster’ van 30 meter hoog. De treinen zullen voor 800 meter onder de rails hangen en 4 keer overkop gaan tegen een snelheid tot 80 kilometer per uur.
Ter vergelijking; Vampire in Walibi is het oude model van de ‘suspended looping coaster’ – die is iets korter, iets hoger, heeft een inversie meer, maar is vooral soms oncomfortabel schokkerig. Het nieuwe model belooft een veel soepelere en familievriendelijkere versie te zijn.

Verenigd Koninkrijk

De interessantste uitbreiding over de plas is voor Paultons Park, waar er een grote spinning achtbaan gaat openen in een nieuw themagebied ‘Tornado Springs’. Deze zesde achtbaan zal gericht zijn op families, maar zoals we ook al zagen bij ‘Dwervelwind’ in het Nederlandse Toverland, kunnen de draaiende karretjes een serieus pittige rit weggeven.
https://paultonspark.co.uk/themed-worlds/tornado-springs

Polen

Maar wat is het interessantste park voor achtbaanfans om in het oog te houden?
Het antwoord op deze vraag is al enkele jaren ‘Energylandia’. In 2019 opende er vroeger dan verwacht ‘Zadra’; een van de extreemste en langste achtbanen van Europa en ook in 2020 belooft het park opnieuw uit te pakken met een arsenaal aan nieuwe attracties, die de teller op 17 achtbanen zou kunnen brengen!

Met een lengte van meer dan 1.300 meter, meerdere lanceringen en een verwachte snelheid van 100 kilometer per uur, is Abyssus ongetwijfeld een extra reden om richting Energylandia te trekken.

Rollercoasterfriends

Uiteraard kijken we als achtbaanclub ook uit naar deze nieuwigheden. De meeste van deze
rollercoasters staan dan ook op de tripkalender van 2020. Bekijk de kalender en blokkeer de data in je agenda om deze fantastische nieuwe banen uit te testen.

One thought on “Nieuwe Europese achtbanen om naar uit te kijken in 2020

Een reactie achterlaten