Tripverslag: RF’s Happiness Happening

Op zondag 4 juli trokken we met Rollercoasterfriends naar Plopsaland De Panne. RF-lid Glenneke (aka Roller Coaster Traveller) was ook van de partij en schreef een subliem tripverslag. Een bloemlezing.

September van het jaar 2004. Je weet er ongetwijfeld niet veel over, maar ik kan je vertellen dat deze maand veel miserie bracht. Een verwoestende orkaan raasde over Florida, de Aarde beefde in Japan en er vielen tientallen doden bij terreuraanslagen over de hele wereld. Dit alles maakt een mens niet vrolijk en dat is nog een understatement. Toch herinner ik me vooral dat september 2004 m’n leven in de positieve zin veranderd heeft. Op 4 september 2004 ging ik namelijk voor de allereerste keer op stap met de Rollercoasterfriends. Een beetje onwennig en stilzwijgend zette ik mijn eerste stappen in de Belgische pretparkcommunity. Ik had nooit durven dromen dat diezelfde groep me later mee naar Stockholm, Florida en Californië zou sleuren, maar het gebeurde toch. Ik kan dus wel concluderen dat m’n leven op 4 september 2004 voor altijd veranderde. En die heuglijke gebeurtenis vond plaats in Plopsaland De Panne.

Je leest het goed. Ik werd lid van een achtbaanclub, maar zette mijn eerste stappen in… een kinderpretpark. Toentertijd was Plopsaland namelijk nog een bestemming van bescheiden proporties. Anubis of het imposante inkomplein bestonden nog niet, terwijl De Draak fungeerde als de topachtbaan van het park. Maar tijden veranderen. Anno 2021 ben ik ruim dubbel zo oud als het Glenneke van toen (ja, dat doet pijn om te typen), maar ook Plopsaland is volwassen geworden. En wanneer de Rollercoasterfriends opnieuw naar De Panne afzakken, schrijf ik mezelf met een nostalgische mindset weer in.

De Plopsaland-trip van 2004 kreeg welgeteld twaalf inschrijvingen. Wanneer we op 4 juli 2021 in De Panne arriveren, is er opmerkelijk meer volk op de been. Sterker nog: met 107 aanwezige deelnemers blijkt dit de grootste RF-trip ooit te worden. Dat is wellicht niet geheel toevallig. Omwille van dat verdomde virus is dit de eerste trip sinds lange tijd, en bovendien zorgde de organisatie voor een aantrekkelijk programma. Wanneer we uitgenodigd worden voor een uitgebreid ontbijt in het Plopsa Hotel, dan gaan we daar met plezier op in. Dit extraatje begint voor vele leden met kleine oogjes, maar het is heerlijk om de dag hier te starten. Daarnaast beschouw ik dit ook als een handige manier om dat gloednieuwe on-site hotel eens van dichtbij te bewonderen. De kamers zal ik (omwille van de behoorlijk stevige tarieven) wellicht niet snel zien, maar de lobby en het restaurant stralen alvast pure grandeur uit. Knap werk van Plopsa.

Je hebt 25% van het tripverslag gelezen.
Meer lezen? Surf verder naar Glenn’s website.

Tekst en foto’s: Glenn Van Hoeydonck

Een reactie achterlaten