Review: Plopsaland opent The Ride to Happiness by Tomorrowland

Bobbejaanland opende nog niet zolang geleden hun grote achtbaan Fury en Walibi begon het seizoen met de topbaan Kondaa. Nu is het de beurt aan Plopsaland De Panne om er nog een schepje bovenop te doen. Vanaf vandaag kan je daar namelijk terecht voor een spectaculaire Mack extreme spinning coaster, uniek in Europa. Wij konden alvast enkele ritjes maken. Een sfeerverslag van onze reporters ter plaatse.

Tomorrowland

Er is nog maar 1 gelijkaardig type baan ter wereld te vinden. Deze staat in Silver Dollar City in de Verenigde Staten, weliswaar met een andere lay-out en thema. Plopsaland koos voor een op het eerste zicht opmerkelijke samenwerking met Tomorrowland om deze achtbaan vorm te geven. Wanneer je naar het stationsgebouw kijkt merk je echter snel dat deze stijl héél mooi aansluit bij de rest van het park: speels en fantasierijk. Via een fraai vormgegeven wachtrij, waarin je allerlei machines en toestellen ziet, kom je uit bij het instapstation, klaar voor je rit naar geluk.

The ride

Het is een spinning coaster, dus zoals te verwachten is elk ritje anders en dat komt zeer sterk naar boven in deze achtbaan. Het is moeilijk om bepaalde elementen leuker of beter te vinden, de ervaringen verschillen namelijk keer op keer. Gelukkig was dit voor ons alvast altijd positief en kwamen we er steeds met een glimlach uit.

Na de koprol uit het station kom je tot stilstand op de lanceerstrook. Veel tijd om te bekomen heb je echter niet, want voor je het weet schiet je weg en begint je wagentje te draaien. Deze combinatie zet meteen de toon van de baan. Bij de eerste drop van 35 meter, valt ook op dat de on-board muziek aanzwelt, wat absoluut bijdraagt aan de ritbeleving. Al had deze, naar ons gevoel, iets luider mogen staan zodat je nog meer de beats hoort en voelt.

Mack Rides propt veel elementen in deze baan die allemaal zeer leuk aanvoelen, zoals de banana roll. Ook de tweede lancering aan 90 km/u, die een heuvel in de launch heeft, brengt je opnieuw naar een hoog punt waar je ondersteboven kan genieten van het uitzicht. Na bijna 1 kilometer kom je tot stilstand in de remzone, klaar om nog eens te gaan.

The Happiness

Woorden schieten te kort om dit avontuur te beschrijven. Maar er valt nog meer te ontdekken in het aparte gebied dat de Plopsaland rond deze achtbaan heeft gemaakt. Er is namelijk nog een souveniershop en een horecapunt met mooi terras aan een vijvertje. Bij een lekkere Tomorrowland cocktail of een portie loaded nachos lukt het zeker en vast om de Happiness nog wat verlengen.

Plopsaland heeft dit bijzonder goed gedaan: een spectaculaire coaster met airtime én een opzwepende on-board soundtrack. Dit alles in een fraai themagebied waar het ook naast de achtbaan genieten is. Wij worden hier alvast héél happy van!

The stats

  • Duur van de rit: 1,5 minuten
  • Lengte: 920 meter
  • Hoogste punt: 35 meter
  • Topsnelheid: 90 km/h
  • Lanceringen: 2
  • Treinen: 2 treinen van 16 passagiers (4 wagentjes per trein)
  • Totale investering: 17,5 miljoen Euro

The riders

Op zondag 4 juli zullen een hondertal Rollercoasterfriends deze nieuwe achtbaan uitgebreid testen tijdens RF’s Happiness Happening.

Tot en met 21 juli zijn er zogenaamde Trial Runs, waarbij het gebied in softopening is. Hou dus rekening met mogelijke onderbrekeningen.
Ook de toegang tot het gebied zal beperkt worden.

Elke bezoeker die tijdens deze periode een rit maakt, ontvangt bovendien een ‘Certificate of Happiness‘ als bewijs dat ze een van de eerste passagiers waren. Vanaf 22 juli opent de attractie vervolgens officieel.

Deel gerust jouw mening over The Ride to Happiness via de comments onderaan deze pagina.

Wil jij ook naar Plopsaland De Panne om The Ride to Happiness met eigen ogen te ontdekken? Hou dan rekening met de geldende Corona-richtlijnen die je kan terugvinden op de website van Plopsaland.

Foto’s: Rein, Yelle en Plopsa

Een reactie achterlaten