In de pers: Justine (Flair, 22/09/2020)

Justine (29) krijgt nog steeds kriebels in haar buik als ze weer een nieuwe rollercoaster toevoegt aan haar pretparken-bucketlist.

Uit het weekblad Flair van 22/09/2020.

In de pers Justine 22/09/2020‘In 2016 werd mijn contract bij mijn toenmalige werkgever verbroken. Dat was een zware periode die veel vragen opwierp voor mij. Had ik wel de juiste studiekeuze gemaakt? Was een job in marketing wel iets voor mij? Omdat ik de tijd wilde nemen om na te denken over mijn toekomst, klopte ik aan bij een loopbaanbegeleider.

Een van de opdrachten die ik daar kreeg, was nagaan wat me interesseerde en wat ik leuk vond aan een job. Die vraag trok ik verder open. Ik ging op zoek naar wat ik echt leuk vond in het leven tout court. Op alle sollicitatiegesprekken waarvoor ik uitgenodigd werd, vroegen ze me naar mijn hobby’s en interesses. Meestal gaf ik standaardantwoorden, zoals Netflix kijken, boeken lezen en uitstapjes maken met vrienden. Maar had ik dan geen andere passie? Ik dook in mijn oude vriendenboekjes en fotoalbums, en ging op zoek naar de dingen die ik als kind graag deed. Twee zaken kwamen naar boven: gezelschapsspelletjes spelen en pretparken bezoeken.

Bij een volgend kennismakingsgesprek zaten de recruiter en ik meer dan twintig minuten lang over onze favoriete achtbanen te keuvelen. Ik nam de job niet aan, maar het gesprek had wel een andere passie doen opleven; eentje die door gebrek aan tijd en vrienden met dezelfde interesse verwaterd was. Als kind en tiener wilde iedereen mee naar amusementsparken, maar als volwassene was het een pak moeilijker om enthousiastelingen te vinden.’

Omhoog met die coaster count

‘Tijdens mijn zoektocht naar nieuwe hobby’s had ik aangeklopt bij een gezelschapsspelletjesclub. Die ervaring viel wat tegen, maar zette me wel aan het denken. Als er clubs voor gezelschapsspelen bestonden, moest er toch ook eentje voor rollercoasterfans zijn? En wie zoekt, die vindt. Op het internet botste ik op de Rollercoasterfriends.

Die club organiseert trips naar pretparken over heel Europa. Ik stuurde meteen een berichtje en werd in 2017 lid. Al snel reisde ik mee naar Frankrijk, Zweden, Duitsland… Tussendoor sprak ik met mijn nieuwe rollercoastervrienden af om ook in eigen land en buurlanden pretparkbezoekjes te plannen, en sindsdien zit ik in het hoogseizoen bijna wekelijks in een achtbaan. Natuurlijk is niet elke rollercoaster nog even spannend, maar beu raak ik ze nooit.

Als een pretpark aankondigt dat ze een nieuwe achtbaan zullen openen, zit ik net als een kind op het puntje van mijn stoel naar de teaserfilmpjes te kijken. En wanneer zo’n coaster eindelijk opent, huppel ik het park binnen van opwinding. Bij Rollercoasterfriends zit de sfeer er altijd goed in. Als groep krijgen we vaak een uur lang exclusieve ride time op één attractie in het park, waardoor we die achtbaan een uurtje voor of na sluitingstijd voor ons alleen hebben. We kunnen dan ritje na ritje maken.

Zelfs een uur in dezelfde rollercoaster zitten blijft dolle pret.

We zwepen elkaar op met gejoel, zingen liedjes en maken sfeer van vertrek tot aankomst. Als ik na zo’n trip thuiskom, val ik even in een donker gat.

Ondertussen staan er 215 rollercoasters op mijn palmares en reisde ik half Europa rond om mijn coaster count op te drijven. Voor nummer 100 en 200 koos ik heel bewust voor een speciale achtbaan en maakte ik de dagen ervoor een paar extra trips naar rollercoasters in de buurt om nummers 97, 98 en 99 van de baan te krijgen.

Slechts één rollercoaster hoef ik echt niet meer opnieuw te doen, en dat is The Walking Dead. Geef me gerust loopings à volonté, maar de zombies in die attractie joegen me de stuipen op het lijf. Mijn meest memorabele trip tot nu toe was die naar park Liseberg in Zweden, waar de achtbanen bijna verborgen lijken te zitten in een berglandschap. De sfeer in dat park is echt onbeschrijflijk, en rollercoaster Helix geeft me elke keer weer zalige kriebels.

Het voelt heerlijk om alles even achter me te laten en op te gaan in de fun. Maar nog leuker vind ik het feit dat ik dankzij mijn hobby voortdurend nieuwe mensen ontmoet en nieuwe vrienden maak. Daar kan werkelijk geen enkele adrenalinekick tegenop. En wie weet vind ik ooit wel een
pretparklief dat samen met mij naar droomparken als Disney World wil gaan.’

Tekst: Elien Geboers, Flair
Foto’s: Laure Van Hijfte

Wil je net als Justine pretparken en achtbanen in Europa ontdekken? 
Meld je aan als lid van Rollercoasterfriends.

Een reactie achterlaten