RF's Hyggefest

202321jul(jul 21)08:0030(jul 30)22:00RF's HyggefestHamburger Dom, BonBon-Land, Bakken, Liseberg, Tusenfryd, Tivoli Friheden, Fårup Sommerland, Djurs Sommerland, Hansa-Park, Movie Park Germany

Tripdatum

vrijdag 21 juli 2023 - zondag 30 juli 2023

De hoogtepunten van deze trip

  • 10 dagen vakantie en puur plezier met je Rollercoasterfriends
  • Gezellige parken, nieuwe achtbanen én waterparken
  • Overnachten in het nagelnieuwe Grand Curiosa hotel van Liseberg

Tripinformatie

Probably the best trip of the year.

“HYGGE” (hoo-gah): Een Deense/Noorse uitdrukking voor het creëren van een gezellige sfeer en het genieten van de goede dingen des levens met leuke mensen. Kortom een omschrijving dat perfect past bij Rollercoasterfriends. Tijdens RF’s Hyggefest trekken we 10 dagen lang door het hoge noorden, bezoeken we enkele van de meest sfeervolle parken ter wereld in enkele van de mooiste landen ter wereld.
Wat wil een mens meer? Misschien nog het opkrikken van je coaster-count met 58 credits?

RF’s Hyggefest is een niet-te-missen trip.

Wat staat er op het programma

Vrijdag 21 juli : Sommerdom Hamburg
Voor elk wat wils op deze grootste kermis van Noord-Duitsland. Naast een arsenaal aan attracties en achtbanen vind je er ook een uitgebreide keuze aan typisch Duitse kermissnacks. Doorgaans is er op vrijdagavond ook een vuurwerk om 22:30. Een betere start van je vakantie kan je je niet inbeelden. We slapen op wandelafstand van het kermisterrein.

Zaterdag 22 juli: BonBon-land en Bakken
BonBon-land is een klein Deens pretpark, dat vooral opvalt door grappige attracties met leuke namen. Denk maar aan ‘Gekke Schildpad’, de ‘Hondenscheet’, de ‘Bever rafting’,… Topattractie in het park is zonder twijfel de Gerstlauer Looping Coaster ‘Vild-Svinet’, ofwel ‘Wild Zwijn’. Het park is eigenzinnig gethematiseerd, en dat maakt het park toch bijzonder en de moeite waard voor een bezoekje…

Bakken is het oudste pretpark ter wereld. Het opende in 1583 en ligt in een bosrijk gebied op een goede 10 km van het centrum van Kopenhagen. Het park heeft als topachtbanen Mine Train ‘Ulven’, spinning coaster ‘Tornado’ en de klassieke houten achtbaan uit 1932 ‘Rutschebanen’. Verder kun je genieten van ‘Tårngyset’, een Double Shot Tower of je neemt een verfrissende splash in ‘Vandrutschebanen’.

Zondag 23 en maandag 24 juli: Liseberg & Grand Curiosa hotel
Liseberg is één van de grotere parken van Scandinavië en een absolute topper. In dit park vind je vele leuke achtbanen zoals de klassieke Schwarzkopf-achtbaan ‘Lisebergbanan’, de wooden coaster ‘Balder’, de Mack launch coaster ‘Helix’ én ‘Valkyria’; een B&M dive coaster. Nieuw in 2023: een Vekoma family boomerang: ‘Luna’ en het Grand Curiosa hotel, waar we ook overnachten. Omdat Liseberg niet verveelt, bezoeken we het park 2 dagen.

Dinsdag 25 juli: Tusenfryd
Tusenfryd nabij Oslo is voor de meeste buitenlanders het bekendste pretpark van Noorwegen. Het park heeft een gevarieerd attractie-aanbod. Ook de achtbaanliefhebber komt aan z’n trekken met oa. de gelanceerde Intamin-coaster ‘SpeedMonster’, houten achtbaan’Thundercoaster’ en de watercoaster ‘SuperSplash’. Dit jaar opent het park ‘Storm – The Dragon Legend’ een inverted Gerstlauer.

Woensdag 26 juli: Tivoli Friheden
Tivoli Friheden is een typisch Scandinavisch stadspretpark, gelegen in Aarhus, Denemarken. Het park biedt een gevarieerd aanbod van attracties aan. Durvers kunnen de ‘Sky Tower’ uittesten: een vrije val van 30m tot een net je opvangt.

Donderdag 27 juli: Fårup Sommerland
Fårup Sommerland is een bosrijk park in het noorden van Denemarken. Het park opende in 1975 als een recreatiepark met vele actieve attracties: pedalo’s, go-carts en springkussens. Je vindt er ook klassieke attracties als boomstammetjes, een rapid river, 4D-cinema. Niet minder dan 8 achtbanen maken het aanbod compleet. Niet te missen toppers: launch coaster ‘Lynet’, de Vekoma suspended family coaster ‘Orkanen’ (met een duik in het meer) en de gloednieuwe Vekoma Wildcat coaster ‘Fønix’ uit 2022. Neem ook je zwembroek mee, want ook het ruime waterpark (inbegrepen in de toegang) is een aanrader. Je vindt er o.a. een glijbaan met twee loopings en een heerlijke wildwaterbaan met banden.

Vrijdag 28 juli: Djurs Sommerland
Djurs Sommerland is een gezellig Deens parkje dat in zich in 2008 op de kaart heeft gezet met de opening van ‘Piraten’, een Intamin Mega-lite coaster. Sindsdien is het park niet gestopt met uitbreiden. Zo vind je er vandaag een suspended Intamin (‘Dragekongen’), launch coaster ‘Juvelen’, bobsled coaster ‘Thor’s Hammer’, de Mack water coaster ‘Skatteøen’. Oh ja, je hebt hier ook de Deense versie van de bloemenmolen. Vergeet ook hier je zwembroek niet!

Zaterdag 29 juli: Hansa-Park
Hansa Park is een familiepark in Noord-Duitsland dat de deuren opende in 1977. Je vindt er naast goed onderhouden klassiekers zoals de Schwarzkopf-Looping coaster ‘Nessie’ ook modernere attracties waar sterk wordt ingezet op beleving en story-telling. Niet te missen: ‘Flucht von Novgorod’ en ‘Schwur des Kärnan’

Zondag 30 juli: Movie Park Germany
Op terugweg maken we een tussenstop in Movie Park Germany. In 2021 opende het park nog een nieuwe achtbaan: ‘Studio tour’. Verder niet te missen: ‘High Fall’, ‘MP Express’ en ‘Star Trek: Operation Enterprise’. Waterliefhebbers kunnen kiezen tussen een wildwaterrivier, een splash battle, een spillwater en een natte boomstamattractie!

Geef toe, zo’n een line-up van parken en achtbanen… daar moèt je gewoon bij zijn.

Praktische informatie

Tripdata

Van vrijdag 21 juli (vertrek in de late voormiddag) tot zondagavond 30 juli.  

 

Transport

Met een luxe autocar zullen we bijna 3.400 km afleggen. Dat lijkt veel, maar het aantal busuren op één dag houden we beperkt. We nemen ook de ferry tussen Denemarken en Zweden, en tussen Noorwegen en Denemarken. Vertrek en aankomstplaats is de P+R van Wommelgem (link). Vertrek is voorzien op 21 juli in de late voormiddag. De aankomst op 30 juli is voorzien rond 22:00. Je dient op eigen houtje in Wommelgem en terug naar huis te raken.  

 

Overnachtingen

Tijdens deze trip zullen we in 8 verschillende hotels overnachten. Ontbijt is steeds inbegrepen. Alle overnachtingen zijn steeds op basis van een 2-persoonskamer, met uitzondering van het Grand Curiosa Hotel: hier kan je eveneens kiezen voor een 3- of 4-persoonskamer. (niet verplicht)

 

Belangrijke info ivm overnachtingen:
We kunnen niet garanderen dat je steeds op een kamer met twee aparte bedden zal slapen.
Dit kamertype is in hotels héél beperkt. Bij de reservatie hebben we een maximum van deze kamers gevraagd, maar hou er rekening mee dat je mogelijks in een paar nachten een dubbel bed zal moeten slapen. Om deze reden en om het comfortabel voor iedereen te houden, dien je voor deze trip zelf een kamergenoot te zoeken VOORDAT je je inschrijft. Stem dus vooraf af met wie je de kamer gaat delen en gebruik de Facebookpagina om een kamergenoot te zoeken. Eénpersoonskamers zijn enkel beschikbaar op aanvraag én aan een (aanzienlijke) meerkost.  

 

Bespaar met een Bobbejaanland abonnement!

Met een “Diamond“-Bobbejaanland abonnement (of een Slagharen Platinum Abonnement) krijg je 1x gratis toegang tot andere Parques Reunidos-parken. Dat betekent dat je tijdens deze trip gratis naar binnen kan in: BonBon-Land, Tusenfryd en Movie Park Germany – een besparing van 90 euro op de tripprijs. Bovendien kan je dan in september ook voordelig deelnemen aan RF’s Madrid city escape (met bezoek aan Parque Warner en Parque de Atracciones Madrid) We raden je dus ten zeerste aan om dit abonnement aan te schaffen!  

 

Extra’s en exclusive Ride Times (ERT)

ERT’s of exclusieve ritjes met Rollercoasterfriends. Het is een fantastische manier om de dag te starten of eindigen. Ga tijdens een ERT op zoek naar jouw favoriete plaats in de achtbaan, maak zoveel mogelijk ritjes en geniet van de typische RF-sfeer dat zo’n exclusiviteit met zich meebrengt. Een aantal parken hebben reeds een ERT bevestigd, bij andere parken zijn we hierover nog in gesprek. Meer info rond ERT’s en andere extra’s ontvang je korter bij de start van de trip.  

 

Maaltijden

We proberen een maximum aan inbegrepen lunches toe te voegen. De meeste parken zijn echter hun food&beverage aanbod voor 2023 nog aan het samenstellen. Meer info ontvang je op een later moment.  

 

Maximale capaciteit De capaciteit is in eerste instantie vastgelegd op 34 deelnemers.

Er wordt een wachtlijst aangelegd indien de capaciteit bereikt is. Eens het bevestigd is dat er meer kamers kunnen gereserveerd worden in alle hotels, krijgen de personen op de wachtlijst als eerste de kans om zich in te schrijven. Indien er dan nog ruimte is, zal de trip opnieuw openbaar gezet worden. De maximale capaciteit bedraagt 50 personen.

Tripprijs & betalingen

Tripprijs

 

De basisprijs voor deze trip bedraagt:

€ 1.295,00 voor leden van Rollercoasterfriends

€ 1.345,00 voor niet-leden  

 

In deze prijs is inbegrepen:

– Alle verplaatsingen met een luxe autocar (10 dagen)

– De (gedeelde) onkosten, overnachtingen en maaltijden van de chauffeur

– De ferry overtochten tussen Denemarken & Zweden en tussen Noorwegen & Denemarken

– 8 overnachtingen op basis van een tweepersoonskamer met ontbijt

– 1 overnachting in het gloednieuwe Grand Curiosa hotel van Liseberg op basis van een tweepersoonskamer met ontbijt.

– Toegang tot Bakken, Liseberg, Tivoli Friheden, Fårup Sommerland, Djurs Sommerland en Hansa-Park

– Toegang tot BonBon-Land, Tusenfryd en Movie Park Germany op vertoon van je Diamond Bobbejaanland abonnement.

– Maaltijden in een selectie van parken (wordt nog bevestigd) – Je tripbadge en de RF-verzekering  

 

Toeslagen en kortingen:

– Een toeslag van € 90,00 indien je niet over een Diamond Bobbejaanland abonnement beschikt (= toegang tot BonBon-Land, Tusenfryd en Movie Park Germany)

– Een toeslag wordt verrekend wanneer je de hele reis op een 1-persoonskamer wenst te slapen (*)

– Een korting van € 35,00 wanneer je een 3-persoonskamer deelt in het Grand Curiosa hotel (**)

– Een korting van € 50,00 wanneer je een 4-persoonskamer deelt in het Grand Curiosa hotel (**)

(*) Enkel op aanvraag

(**) Kamergenoten dienen vooraf gezocht te zijn en moet je doorgeven op moment van inschrijving.  

 

Niet inbegrepen:

– Persoonlijke uitgaven op de kermis en tijdens de hele reis  

 

Betalingsinformatie

Bij inschrijving dien je meteen een voorschot van 500 euro te voldoen. Je inschrijving is pas definitief na ontvangst van dit voorschot en wanneer je kamergenoten ook ingeschreven zijn. Je plaats op deze trip kan zonder voorafgaande info ingeruild worden mocht je voorschot ons niet tijdig bereiken. Het restbedrag dient voor 1 juni 2023 op onze rekening te staan. Uiteraard mag je het volledige bedrag ook in één keer voldoen bij inschrijving.  

 

Rekeningsinformatie

IBAN: BE50 7330 3225 1318 – BIC: KREDBEBB Vermeld je naam en “Hyggefest” bij je overschrijving.

Inschrijven

Fantastisch dat je wil deelnemen aan RF’s Hyggefest! Vul onderstaand inschrijvingsformulier in, schrijf het voorschot over en begin alvast af te tellen naar 21 juli 2023! Reminder: zoek eerst je kamergenoot voor je inschrijft.  

Inschrijvingsformulier

De maximale capaciteit van deze trip is bereikt. Stuur een mailtje naar joris@rollercoasterfriends.be om je aan te melden voor de wachtlijst.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this