RF's Aquastation

202318feb11:00RF's AquastationPlopsa Station (BE), Sportoase Groot Schijn (BE)

Tripdatum

zaterdag 18 februari 2023

Tripinformatie

Een klassieker onder de RF trips: RF in Zwembroek. Dit jaar trekken we onze speedo aan om te gaan zwemmen in Sportoase Groot Schijn in Antwerpen. Omdat zwemmen alleen geen dagvullende activiteit is, en omdat Antwerpen nog veel meer te bieden heeft, combineren we ook een bezoek Plopsa Station Antwerp en een avonddiner in pizza- en pastarestaurant Da Giovanni.

Wist je dat Rollercoasterfriends in 2023 25 kaarsjes uitblaast? Om dit te vieren is het eerste drankje tijdens het diner op kosten van de club. Schol!

Deze RF-uitstap is een Lego-trip: dat wil zeggen dat je kan kiezen aan welke van de activiteiten je kan deelnemen. Je dient op eigen kracht bij elke activiteit te geraken (onderling vlot bereikbaar met rechtstreekse tram).

Legoblok 1: Plopsa Station Antwerp

Eind 2021 heropende de Plopsa-group het ter ziele gegane Comics Station als Plopsa Station Antwerp. Dat ging gepaard met een bijna onherkenbare gedaanteverandering qua look-and-feel en met de toevoeging van enkele attracties.

Buiten de “Piet Piraat”-frisbee (beter bekend als de “Anubis” uit Plopsa Indoor Coevorden), een “Urbanus”-funhouse, een kleine “Wickie”-vrijevaltoren, een interactieve “Smurfen”-darkride en een “Lucky Luke”-shooter, valt er in dit mini Plopsapark niet veel extra te beleven als volwassene, maar het is zeker wel leuk om als pretparkfan dit Belgische pretparkje bezocht te hebben!

Dit is de eerste activiteit van de dag en zal om 11u starten.

Legoblok 2: Sportoase Groot Schijn

De volgende activiteit van de dag is een zwembezoek aan zwembad Sportoase Groot Schijn in Deurne dat eveneens eind 2021 de deuren opende. Dit recreatieve zwembad heeft in totaal vier verschillende glijbanen: een looping-glijbaan, een racerglijbaan, een bodyslide met een tol en een bodyslide met video-effecten. Daarnaast is er nog een kleinschalig golfslagbad, waterspeeltuin, en niet te vergeten: een ontspanningszone met lagune, sauna’s en stoombad.

Deze tweede activiteit zal starten om 15u.

Let op: enkel aansluitende zwemkleding is toegestaan!

Legoblok 3: Diner bij Da Giovanni

Wie zwemt, krijgt honger! Daarom sluiten we de dag gezellig af door samen te genieten van een heerlijke pizza of pasta in hét Italiaanse restaurant van Antwerpen: Da Giovanni op de Groenplaats. Buon appetito!

We spreken af om 19u voor het gezamenlijke diner.

Praktische informatie

Tripdatum
Zaterdag 18 februari 2023 vanaf 11:00

Dagprogramma
11:00 – Ontvangst aan de ingang van Plopsa Station Antwerp, gevolgd door vrij parkbezoek
15:00 – Ontvangst aan de ingang van Sportoase Groot Schijn, gevolgd door vrij zwembezoek 
19:00 – Ontvangst aan de ingang van Da Giovanni Groenplaats, gevolgd door diner


Vervoer
Je dient op eigen kracht op elke activiteit te geraken op het afgesproken tijdstip. De activiteiten zijn onderling allemaal verbonden met een rechtstreekse tram.

Plopsa Station Antwerp > Sportoase Groot Schijn: 10min wandelen + 20min tram 10 + 6min wandelen
Sportoase Groot Schijn > Da Giovanni : 8min wandelen + 25min tram 5 + 2min wandelen

Eventuele parkeerkosten zijn voor eigen rekening.

Dresscode
Je draagt natuurlijk wat je zelf wil, maar het zou bijzonder leuk zijn mocht je een t-shirt van Rollercoasterfriends dragen tijdens deze trip.
Heb je geen Rollercoasterfriends t-shirt? Je kan je exemplaar hier bestellen.
In het zwembad is enkel aansluitende zwemkleding toegestaan!

Tripprijs & betalingen

Plopsa Station Antwerp
Heb je een Plopsa abonnement, of een ander abonnement waarmee je korting krijgt op je toegangsticket? Geen probleem; je kan je abonnement gebruiken op deze trip. Je dient in het tweede geval wel zelf voor je ticket te zorgen.
Heb je geen abonnement? Dan kan je via RF een ticket aankopen aan 19,20 euro.

 

Sportoase Groot Schijn
Tickets zijn via RF te koop voor 13,20 euro voor niet-inwoners van Antwerpen of voor 7,90 euro voor inwoners van Antwerpen.

 

Deelname aan deze trip kan enkel indien je ingeschreven bent. Je deelname is pas bevestigd wanneer we je betaling ontvangen hebben.

 

Rekeningsinformatie:
IBAN: BE50 7330 3225 1318 – BIC: KREDBEBB
Vermeld je naam en “Aquastation” bij je overschrijving

Inschrijven

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this